Diensten

Boekhouding

Mijn basisdienst bestaat uit het voeren van uw boekhouding en het vervullen van alle fiscale verplichtingen. Denk maar aan het indienen van btw-aangiftes, aangiftes vennootschapsbelasting, jaarrekeningen en aangiftes personenbelasting.

De boekhouding vormt de absolute basis en dient onder meer om rapporteringen op te bouwen en maakt mij in staat om winst te berekenen fiscale optimalisaties te bedenken. Een goede boekhouding is dus cruciaal voor het nemen van toekomstige beleidsbeslissingen. Ook externe partijen (zoals banken) gebruiken de balans uit te boekhouding om het vermogen van een onderneming te kunnen inschatten.

spreadsheet boekhouding bewerken op laptop

Digitalisatie & Automatisatie

Als online boekhouder werk ik bij voorkeur met digitale facturen. Je zal zelf de meeste facturen al via mail krijgen en e-invoicing wordt de standaard!  Het is dan ook logisch dat de zaken die je reeds digitaal hebt, ook digitaal kunt doorsturen naar je boekhouder.

Ik streef er dan ook naar om dit allemaal zo vlot mogelijk te laten verlopen. Uw boekhouding wordt dan ook geheel digitaal verwerkt, de mogelijkheid om uw betalingsadministratie bij te houden is er ook, loondocumenten en bankstukken worden ook digitaal bijgehouden. Je hoeft dus geen archiefkasten meer te voorzien!

Rapportering

Tussentijds rapporteren is eveneens een van de zaken die je van mij mag verwachten. Op die manier volg ik jouw onderneming goed op, kan ik de aandacht vestigen op zaken die niet goed verlopen. Ook op fiscaal gebied is dat heel erg belangrijk: Uw voorafbetalingen worden dan ook immers geraamd en bij elke tussentijdse rapportering bijgesteld op basis van een toekomstprognose.

Vanuit de rapporteringen kunnen we samen verder de fiscale optimalisaties bekijken. Iedereen is anders, een optimalisatie voor uw collega is niet noodzakelijk de juiste keuze in jouw situatie. Ik hou rekening met je wensen.

rapportering

Fiscale Optimalisatie

Fiscaliteit kent vele takken. Denk maar aan privé belastingen, roerende voorheffing, btw, sociale bijdragen, vennootschapsbelasting, …     Het is dan ook mijn bedoeling om globale fiscale optimalisatie toe te passen.

Daaronder horen bijvoorbeeld deze situaties: de overgang van eenmanszaak naar vennootschap, het loon dat je uit je vennootschap wilt uitkeren, investeringen in vastgoed, optimalisatie bij het kopen van een auto, optimaal geld uit de vennootschap halen, …

Fiscale optimalisatie is steeds maatwerk

Startersbegeleiding

Als startende zelfstandige zie je misschien het bos niet direct door de bomen. MagdaFisc zal helpen en begeleiden waar dat nodig is!  Ik help mee met de opstart van de onderneming, de aanvraag van je BTW-nummer, het opstellen van een financieel plan, het begeleiden bij de opmaak van de oprichtingsakte, de registratie in het UBO-register en het kiezen van de juiste structuur.

Op die manier kan je met een gerust hart je zaak beginnen uitbouwen en hoef je je enkel bezig te houden met de zaken waar je goed in bent.

Gids met kompas